Banka genel kredi sözleşmesi - Gürses, Davut (My University, 2016)
Bu çalışmada, bankacılık uygulamasından doğarak gelişen ve herhangi bir kanuni düzenlemeye konu olmayan banka genel kredi sözleşmesi incelenmiştir. Bu çalışmada, esas olarak sözleşmenin kredi veren tarafını bankaların oluşturduğu ticari nitelikteki banka genel kredi sözleşmesi incelenmiş; tüketici kredileri ile kredi teminatları inceleme dışı bırakılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde, genel olarak bankanın tanımı, bankacılık işlemleri, kredi kavramı ve kredi türleri incelenmiş; ikinci bölümünde, banka genel kredi sözleşmesinin hukuki niteliği konusu incelenerek sözleşmeye uygulanacak hükümler tespit edilmiş; üçüncü bölümünde, banka genel kredi sözleşmesinin tanımı ve sözleşmenin özellikleri incelenmiş; dördüncü bölümünde, banka genel kredi sözleşmesinin tarafları, kurulması ve şekli konuları incelenmiş; beşinci bölümünde, tarafların borçları detaylı olarak incelenmiş; altıncı bölümünde, ifa ve borca aykırılık konusu incelenmiş; yedinci ve son bölümünde ise sözleşmenin sona ermesi incelenerek çalışma tamamlanmıştır.

In this study , the general bank credit agreement that born and developed from the banking application and has not been a subject to any statutory regulations is examined. In this study, general bank credit agreement of a commercial character created by the issuer bank is examined; consumer credit loans with collateral examination were excluded . In the first chapter of the study, banks in general definition, banking transactions, the concept and types of credit are examined; in the second chapter of the study , examining the legal nature of the general bank credit agreement and clauses applicable to contracts have been identified;in the third chapter, the definition and properties of the general bank credit agreement are examined; in the fourth chapter, the parties and the shape of the bank credit aggrement is examined; in the fifth chapter, debts and obligat,ons of the parties are examined in detail; in the sixth chapter , execution and contrary to debts are examined; in the seventh and final section, the studu is complated by examining the termination of the contract.
Keywords: Banka kredileri; Banka ve bankacılık; Türkiye; Yasa ve yasama