Sinemasal bir yaratı biçimi olarak dijital oyunlar - Sayılgan, Yüce (My University, 2015)
20.yy’da kültür endüstrisinin en yaygın öykü anlatım aracı olan sinema 21.yy’a gelindiğinde yerini yavaş yavaş dijital oyunlara bırakmaya başlamıştır. Tez kapsamında dijital oyunların tarihsel gelişimi, kültür endüstrisi ve ideolojiyle olan bağları incelenmiştir. Ayrıca, “Dehliz” isimli bir dijital oyun projesi gerçekleştirilerek, dijital oyun ve sinema arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ortaya konulmuştur. Dijital oyunların üretim araçlarının öykü anlatımından çok, eğlence olarak oyun üretimine daha yatkın olduğu saptanmıştır. NEMA, DİJİTAL OYUN, İDEOLOJİ, OYUN TASARIMI

Cinema, the most common narrative media of cultural industry in 20th century, started to put it's place slowly to digital games in 21st century. In this thesis, digital game historical evolution, it's connections of cultural industry and ideology are analized. Additionally, similarities and differencies between digital game and cinema are revealed. It’s determined that digital game production tools tend to product games as entertainment, more than storytelling. CINEMA, DIGITAL GAME, IDEOLOGY, GAME DESIGN
Keywords: 21. yy; Dijital Oyunlar, Sinemada; Eğlence; Sinema; Tarih