İnsan suresi tefsiri ve sure ışığında namaz vakitlerinin değerlendirilmesi - Yazıcı , Tuğba (My University, 2002)
İnsan Suresi Tefsîri ve Sure Işığında Namaz Vakitlerinin Değerlendirilmesi isimli tez bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Girişte tefsîr çeşitlerinden konu tefsîri ve sure tefsîrleri, surenin lugat ve ıstılah manası, müstakil sure tefsîrleri hakkında kısa bilgiler verildikten sonra İnsan suresi ile ilgili olarak yapılan diğer çalışmalara yer verilmiştir. nsan Suresi Tefsîrine Giriş mâhiyetinde olup, burada surenin genel muhtevası, ismi, nuzûlü, kıraat, i'rab ve belağat açısından incelenmesi, bir önceki ve bir sonraki sure ile olan münâsebeti, ihtiva ettiği konular, surede neshin bulunup bulunmadığı meselesi, surenin fazileti, meali, suredeki ıstılahlar ve garib lafızlar konularına yer verilmeye çalışılmıştır. İkinci bölüm; İnsan Suresi'nin Tefsîri'ni içermektedir. Üçüncü bölüm; Namaz Vakitleri'ni konu almaktadır. Tez, sonuç ve bibliyografya ile bitirilmiştir. The thesis called The commentary surah al-Insan (Dahr) and the assessment of the time of prayers in the light of this surah, constitutes an introduction and three chapters. In the introduction, it deals with the commentary of the subject and the surah, the technical meaning of the surah, brief informations about the independent commentaries of surah, other studies done on surah al-Insan. First chapter, as an introduction to surah al-Insan deals with the following subjects: The general content of the surah, its name, revelation, recitation, rhetoric, harmony, the subjects it contains, the abrogation, the virtue, the technical terms and odd words. The second chapter deals with the commentary of surah al-Insan. The third chapter deals with the time of prayers. The thesis ends with the conclusion and bibliography
Keywords: Din; İslam Dini; Kur’an ve Kur’an İlimleri; Tefsir