TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNDE GÜÇ İLİŞKİSİNİN STRATEJİK BOYUTU VE TEDARİKÇİ TATMİNİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Alıcı-tedarikçi ilişkilerinde tedarikçi tatmini üzerine yapılan çalışma, kavramsal bir çalışmadır. Bu çalışmadaki amaçlardan biri; bilimsel olarak tedarik zinciri gücünün tedarikçi tatmini üzerindeki etkisini ölçmektir. Tedarikçi tatminindeki faktörler üzerinde gücün etkilerini araştırmak, tedarik zinciri ilişkilerindeki güç-tatmin bağlantısını anlamada kilit bir rol üstlenmektedir. Bu çalışma alıcı-tedarikçi ilişkisinin tedarikçi tatminini nasıl etkilediğini göstermektedir. Çalışmada üç amaç sözkonusudur; farklı güç unsurlarının satış yapan firmalarda tatmini nasıl etkilediğini kanıtlamak, gücü düzenleyen ilişkilerin tedarikçi tatminini nasıl etkilediğini araştırmak ve güç etkilerinin otomobil sektöründeki tedarikçi tatmininde nasıl etkili olduğunu ölçmek. Modelde; performans ve tatminin sürekli olarak anlamsız çıkmasına rağmen, belirgin pozitif etkiye sahip olmak hem performans hem de tatmin üzerinde güç-etkilenen alıcı-tedarikçi ilişkisi bulunmuştur

purpose of the research described in this paper is to empirically test the influences of supply chain power on supplier satisfaction. Exploration of the effects of power on factors of supplier satisfaction will provide the key to understanding the power-satisfaction link in supply chain relationships. This paper shows how the buyer-seller relationship affects supplier satisfaction.. The three primary objectives of this research are to establish how the different ''bases of power'' affect the satisfaction of selling firms, investigate how power driven relationships affect supplier satisfaction, and measure the effect of power influences on supplier satisfaction in the automobile industry. Each of these research objectives was achieved. In each of the models studied, the power-affected buyer-supplier relationship was found to have a significant positive effect on both performance and satisfaction. The paths between performance and satisfaction, however, were consistently found to be nonsignificant
HE STRATEGIC DIMENSION OF POWER RELATIONSHIPS IN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT AND AN EMPIRICAL STUDY ON SUPPLIER SATISFACTION