Pelin Esmer'in “Oyun” Belgeseli Çerçevesinde Kadın Deneyimlerinin Aktarılmasında Belgesel Filmin Yeri - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bu çalışma, Pelin Esmer'in yönettiği Oyun adlı belgesel üzerine odaklanmaktadır. Oyun bir belgesel olarak kadın deneyimlerini görünür ve paylaşılır kılmak açısından önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Üstelik akıcı dili ile yurt içinde ve yurt dışında birçok festivalde ilgi çekmiş, adeta belgeselin prestijini tekrar hatırlamamıza yarayan bir iş olmuştur. Bu çalışmada, bu belgesel kapsamında kadınlarla ilgili belgesellerin üstlenmesi gereken biçimsel ve içeriksel sorumluluklar üzerine yoğunlaşılacağı gibi, cinsiyet, feminist belgesel, karşı-sinema ve kadın temsilleri üzerine de odaklanılacaktır.

Pelin Esmer's documentary The Play is the focus of this article. The Play has very rich text and cinematography in terms of women cinema, countercinema, feminist documentary film, experience, public sphere and play, etc. Focusing on women experiences and their representations by the media, the article will analyse The Play as an important example of successful documentary that has been produced and directed by a woman director (Pelin Esmer) in Turkey.
Pelin Esmer's Documentary “The Play” and Discussion on Documentary and Its Role for Transferring Women Experiences
Keywords: İletişim