Ülkemizde benzinli motor eğitiminin Avrupa standartlarında incelenmesi - Dayıoğlu, Recep (My University, 2005)
ÜLKEMİZDE BENZİNLİ MOTOR EĞİTİMİNİN AVRUPA STANDARTLARINDA İNCELENMESİ Benzinli motor eğitimi tez içerisinde detaylı olarak ele alınmıştır. Yapılan dersler ve atelye uygulamalarının sonuçları; benzinli motor eğitimi veren öğretmenlere, öğrencilere, ve mezunlar ile işyeri yöneticilerine uygulanan anket ile, öğretilen konuların hangi derecede kullanıldığı araştırılmıştır. Endüstri meslek liselerinin ana amacı, endüstriye kaliteli teknik eleman yetiştirmek olduğundan önerilen müfredat endüstrinin benzinli motor eğitimi görmüş meslek lisesi mezunlarından beklediği bilgi ve beceri seviyesi esas alınarak tespit edilmiştir. Türk otomotiv sanayinin tercihli ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir müfredat uygulaması AHP (Analitik Hiyerarşi Proses) yöntemi kullanılarak geliştirilmiştir. Endüstri meslek liselerinde benzinli motor eğitiminde anlatılacak ve uygulanacak konular belirlenmiş, maliyet ve zaman tespiti yapılmıştır. Endüstri meslek liselerinde benzinli motor eğitimi için ayrılan süre 216 saat ve ayrılan para 100 $ dır. Yaptığımız çalışma neticesinde şu anda uygulanan benzinli motor eğitimi süresinin fazla olduğu, aynı zamanda benzinli motor eğitiminin verilebilmesinin maliyeti 80 $ olduğu görülmektedir. Benzinli motor eğitimi için; optimum eğitim zamanı 173 saat ve maliyeti ise 80 $ bulunmuştur. Ocak 2005 Recep DAYIOĞLU

THE SURVEY OF GASOLINE ENGINE EDUCATION IN OUR COUNTRY ACCORDING TO THE EUROPEAN STANDARTS Gasoline engine education was examined in this thesis closely. Technical and vocational high school engine departments are main engine training centres in Turkey. The expectations of national industry, teachers and students about skills of the graduates of the high school engine departments were determined by a survey. The results of the survey were evaluated by Analytic Hierarchy Process (AHP) A new Gasoline engine training program was prepared according to the results of the survey. Optimum workshop duration was calculated as 173 hours and the training expenditure calculated was 80$ per student . JANUARY 2005 Recep DAYIOĞLU
Keywords: Benzinli Motorlar; Makine Mühendisliği; Motor Eğitimi_Türkiye; Motorlar; Motorlu kara taşıtları