İbn Kayyim’in kıyas anlayışı (İ‘Lâmu’l-Muvakkı‘în adlı eseri çerçevesinde) - Pehlivan, Zahide (My University, 2017)
Hanbelî mezhebi ekseninde bir fıkıh anlayışına sahip olmakla birlikte selefî geleneği referans kabul eden İbn Kayyim, şer‘î hükümlerin Kur’ân ve Sünnet olmak üzere iki kaynağının olduğunu ve diğer delillerin bu iki asla dayandığını savunmaktadır.

Although Ibn Qayyim has a Hanbalī-oriented jurisprudence, he accepts the salafī tradition as a reference.
Keywords: Hukuk; I‘lām al-Muvakkı‘īn; Ibn Qayyim; İ‘lâmu’l-Muvakkı‘în; İbn Kayyim; İslam dini; İslam hukuku; Kıyas; Kıyas metodu; Qiyās (Analogy); Ra’y; Re’y; Salaf; Selef