Lojistik servis sağlayıcılarında hizmet iyileştirilmesi stratejileri ve bir uygulama - Yarar, Sibel (My University, 2003)
Yeni dünya ekonomisi kavramının hakim olduğu günümüzde ve küreselleşen dünyada tedarik zinciri yönetimin en an alıcı noktası lojistik yönetimidir. Her geçen gün firmaların rekabet edebilme kriterlerine bir yenisi eklenirken firmalar etkin lojistik yönetimine sahip olmadan varliklarını sürdüremeyeceklerdir. Firmalar kendi

işlerine odaklanıp lojistik faaliyetlerini lojistik servis sağlayıcılardan outsource ( Dış Kaynak Kullanımı ) etmektedir. Bu lojistik servis sağlayıcıların ise iyi hizmet vermesi beklenirken ve müşterinin kral olarak nitelendirildiği bir çağda; hizmet iyileştirme stratejileri önem kazanmaktadır. Bu tezde önce ilk bülümde lojistik yönetimi ve dış kaynak kullanımı anlatılmakta ve lojistiğin öneminden bahsedilirken Türkiyede'ki lojistiğede yer verilmektedir. İkinci bölümde hizmet iyileştirilmesi stratejileri global çerçevesi ve şirket iç dinamikleri açısısından incelenmiştir. Anlatılanlar Türkiye'de 5 şubesi bulunan Global bir lojistik Servis Sağlayıcı; Expeditors International anlatılarak pekistirilmiştir. Sonuç olarak lojisitk servis sağlayıcılar sürekli olarak hizmet iyileştirilmesi stratejilerini kullanmak zorundadırlar.Hizmet iyileştirilmesi stratejileri olarak insan kaynakları ve eğitim, sistem ve altyapı , kültür ve müşteri hizmetleri çok önemlidir.Lojistik geleceğin en gözde sektörlerinden birisi olacaktır. Last decades we are in the new economic system.From the global point of view; supply chain management become very important for all companies. In this case logistics management is the crucial point for supply chain management. While everyday ,every company try to compete with each other; the criterias and importance of competing , currently increasing and changing . In this respect companies should manage their logistics activities effeciently and they should focus on their core businesses. Therefore they are outsourcing their logistics needs from the logistics service providers. On the other hand as the best service expected from logistics service providers; they should give the best service as the customer is the king in this era and then service improvement strategies should be considered important. In this thesis ; firstly logistics management and outsourching will be explained as Logistics in Turkey topic will be included while mentioning the importance of the logistics. In the second part service improvement strategies will be discussed both globally and as company interior dynamics .Afterwards as an practice , one of global logistics service provider which is Expeditors International will be researched in order to be able to stiffen the items that are discussed. Finally as a result ; logistics service providers should use Service Improvement Strategies . We can specify the service improvement strategies such as Human Resources and Training, System and Infrastructure, Culture and Customer Service . Logistics will be most populer sector in the future.
Keywords: Genel yönetim; Yönetim