Post otistik iktisat tartışmaları - Evranos, Furkan (My University, 2004)
Bu çalışma ile, 2000 yılında Fransa'da iktisat'da otizm adı altında öğrencilerin oluşturduğu son iktisadi hareket anlatılmaya çalışılmıştır. Yayınlamış oldukları internet bildirisinde matematiğin kontrolsüz ve amaç edinilmiş bir biçimde kullanılmasını, iktisat öğretisinin müfredatında neoklasik iktisat ve türev yaklaşımlarının baskın ve dogmatik bir biçimde yer almasını ve analitik düşünceye yer verilmemesinden ötürü mevcut iktisat teorisini protesto etmişlerdir. Post Otistik İktisat hareketinin öncüleri deneysel ve somut ekonomik gerçekliklere iktisat'da önem verilmesini, çoğulcu yaklaşımların ekonomik birimlerin karmaşıklığına adapte edilmesi ve büyük ekonomik sorunların çözümüne ilişkin çaba sarfedilmesi ve ekonomi otoritelerinden ekonomi bilimini tepkisizlikten (otistik) ve sosyal sorumsuzluktan kurtaracak reformları başlatmaları istenmektedirler. Bu çalışma, iktisat biliminin gerçekliklere, gündemdeki ekonomik sorunlara, matematiğin aşırı kullanımının önlenmesine, konumlandırılan hayali dünyanın eleştirilmesine ve diğer iktisat teorilerine daha fazla önem verilmesini vurgulamaktadır.
Keywords: Ekonomi; Uluslararası ekonomi