Mortalite tabloları üzerine bir uygulama - Şahin, Pınar (My University, 2006)
“Mortalite Tabloları Üzerine Bir Uygulama” adlı bu çalışmanın amacı Türkiye için yeni bir mortalite tablosu oluşturmaktır. Çalışmanın birinci bölümünde mortalite tabloları anlatılmış ve bu tabloların sigorta sektöründeki yeri ve önemine değinilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde mortalite tablolarının nasıl oluşturulduğu hakkında bilgi verilmiş ve ilgili istatistiksel yöntemler anlatılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde D.İ.E.’den elde edilen verilere ikinci bölümde anlatılan yöntemler uygulanarak Türkiye için yeni bir mortalite tablosu elde edilmiştir.

The aim of this thesis named “An Application On Mortality Tables” is to make a new mortality table for Turkey. “Mortality Tables” and importence of mortality tables have been explained on first chapter of this thesis. On the second chapter, the statistical methods which are used when making a mortality table have been explained. On the last chapter of this thesis, using the data and the statistical methods which were given on second chapter, a new mortality table for Turkey has been made.
Keywords: İstatistik; Mortalite Tabloları_Türkiye