OKUL ÖNCESİ VE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALLARINDA OKUYAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖĞRENME BİÇEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu araştırmanın amacı; "okul öncesi" ve "sınıf öğretmenliği" ana bilim dallarında okuyan öğretmen adaylarının öğrenme biçemlerini belirlemek, bulundukları programa, cinsiyetlerine, ekonomik düzey değişkenlerine göre öğrenme biçemlerinin farklılıklarını tespit etmektir. Araştırmada betimsel tarama modeli benimsenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği'nde okumakta olan 399 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Çalışmada veriler "Big 16 Öğrenme Biçemleri Envanteri" kullanılarak toplanmıştır. "Big 16 Öğrenme Biçemleri" envanterinin (Şimşek, 2002) toplam puan düzeyindeki iç tutarlılık güvenilirliği 0,84'tür. Ayrıca öğretmen adaylarının öğrenme biçemlerinden aldıkları puanlar istatistiksel yöntemler kullanılarak değerlendirildiğinde öğretmen adaylarının öğrenme biçemlerinin cinsiyetlerine göre bedensel ve işitsel biçemde farklılık bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğretmen adaylarının bulundukları programa, anne-baba eğitim düzeylerine ve ekonomik düzey algılarına göre de farklılık olduğu görülmüştür.

The purpose of the research is to identify the learning modalities of teacher candidates and whether their learning modalities vary in terms of department, gender, economic condition variables. The present research was designed in descriptive survey model. Research consists of 399 teacher candidates studying at classroom teaching and pre-school teaching departments at Necmettin Erbakan University. "BIG 16 Learning Modality Inventory" was used to collect data. Findings obtained that, learning modality of most teacher candidates is "visual modality" (57.9%), which followed by "auditory modality" (20.8%), and "kinaesthetic modality" (4.6%). Additionally, statistical analyses presented that, there were significant differences across genders in terms of kinaesthetic and auditory modalities. There are significant differences between students in terms of their departments, mother-father educational background, and economic condition perceptions.
COMPARISON OF THE LEARNING MODALITIES OF TEACHER CANDIDATES BETWEEN PRE-SCHOOL TEACHING DEPARTMENT STUDENTS AND CLASSROOM TEACHING DEPARTMENT STUDENTS
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları