Pulmoner Tromboembolinin Nadir Bir Nedeni_x000D_ Olarak Faktör VII Eksikliği_x000D_ - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Kalıtsal faktör VII eksikliği, nadir görülmesine rağmen,kalıtsal faktör eksiklikleri içinde en fazla otozomalresesif geçiş gösteren bir hastalıktır. Asemptomatikolabildiği gibi, çoğunlukla mukoza kanaması, eklemve kas içi kanama, intrakraniyal kanama gibi kanamadiatezi bulguları ile seyredebilir. Öte yandan çokender olarak bu hastalarda arteriyel veya venöztromboz bildirilmiştir. Kliniğimizde pulmoner tromboemboli tanısı alan bir kalıtsal faktör VII eksikliği tanılıolguyu sunuyoruz.

Hereditary factor VII deficiency is rare recessive_x000D_ autosomal disorder. It may be asymptomatic and_x000D_ typically presents with signs of bleeding diathesis,_x000D_ such as mucosal bleeding, joint and muscle_x000D_ hemorrhage, or intracranial hemorrhage; arterial and_x000D_ venous thrombosis is rare in the literature. Presently_x000D_ described is a case of a patient who had hereditary_x000D_ factor VII deficiency diagnosed with pulmonary_x000D_ thromboembolism._x000D_
Factor VII Deficiency as a Rare Cause of Pulmonary Thromboembolism