FINANCIAL RISK MANAGEMENT AND FIRM PERFORMANCE:_x000D_ EVIDENCE FROM EUROPEAN CROSS-BORDER MERGERS AND_x000D_ ACQUISITIONS - (:unkn) unknown (My University, 2021)
As a result of the increasing volatility in financial markets, the use of financial derivative instruments(forward, futures, option, and swap) has become widespread particularly between large firms around the world.Market risk can be grouped into three categories: exchange rate risk, interest rate risk and commodity price risk.By employing financial derivatives, companies can manage these risks. It is required by International FinancialReporting Standards (IFRS) to reveal their financial positions on financial instruments in their financial reports.The related details in financial reports regarding financial derivatives make it possible to do empirical researchon the impact of derivative use on firm value. Along with the mixed results on the relationship among hedgingand firm value, empirical research that question the impact of hedging on firm operating activities have beenunexpectedly missing. In this study, we aim to examine a significant type of firm operations, cross-bordermergers and acquisitions, which is well known for changing a firm’s financial risk exposure. By studying theeffect of hedging on firm performance through cross-border M&As, we aim to find out whether and in whatway risk management affects firm performance. With a sample of 537 cross-border mergers and acquisitions (M&As) conducted by 14 different developed European companies between 2007 and 2019, we find evidencethat acquirers with financial hedging programs have higher cumulative abnormal returns (CARs) than thosewithout such programs around deal announcements. Event study, T-test and Mann-Whitney Test are usedas research methods in this study. Additionally, our results show that derivatives users experience longerdeal completion times than non-users. Overall, this study provides findings for the European region on theconnection between corporate financial hedging and firm performance. Our findings regarding Europe supportthe previous study in the USA.

Finansal piyasalarda oynaklığın artması nedeniyle, özellikle dünyadaki büyük şirketler arasında finansal_x000D_ türev araçların (forward, futures, option, and swap) kullanımı yaygınlaşmıştır. Piyasa riski üç kategoriye_x000D_ ayrılabilir: döviz kuru riski, faiz oranı riski ve emtia fiyat riski. Şirketler, finansal türev araçları kullanarak bu_x000D_ riskleri yönetebilirler. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS), şirketlerin finansal araçlarıyla_x000D_ ilgili detaylı bilgileri finansal raporlarında açıklamasını zorunlu kılmaktadır. Finansal türev araçlara ilişkin_x000D_ finansal raporlardaki ilgili detaylar, türev araç kullanımının firma değeri üzerindeki etkisi üzerine ampirik_x000D_ araştırma yapılmasını mümkün kılmaktadır. Riskten korunma ve firma değeri arasındaki ilişki üzerindeki_x000D_ farklı bulguların yanı sıra, riskten korunmanın firma faaliyetleri üzerindeki etkisini sorgulayan ampirik_x000D_ araştırmalar beklenmedik bir şekilde eksiktir. Bu çalışmada, bir firmanın finansal riskini değiştiren önemli bir_x000D_ firma operasyonu olan sınır ötesi birleşme ve satın almaları incelemeyi hedeflemekteyiz. Riskten korunmanın,_x000D_ Avrupa’daki sınır ötesi birleşme ve satın alma yoluyla firma performansı üzerindeki etkisini inceleyerek, risk_x000D_ yönetiminin firma performansını etkileyip etkilemediği ve ne şekilde etkilediğini bulmayı amaçlıyoruz. 2007-_x000D_ 2019 yılları arasında 14 farklı gelişmiş Avrupa ülkesindeki şirketler tarafından yürütülen 537 sınır ötesi birleşme_x000D_ ve satın alma verisi ile, finansal riskten korunma programlarına sahip olan firmaların, bu tür programları_x000D_ kullanmayanlara kıyasla daha yüksek kümülatif anormal getirilere sahip olduğuna dair kanıtlar buluyoruz._x000D_ Bu çalışmada araştırma yöntemleri olarak olay çalışması, T-test ve Mann-Whitney Test kullanılmıştır. Ayrıca,_x000D_ sonuçlarımız, türev araç kullanıcılarının, kullanmayanlara oranla anlaşma tamamlama sürelerinin daha uzun_x000D_ sürdüğünü göstermektedir. Genel olarak, bu çalışma kurumsal finansal riskten korunma ve şirket performansı_x000D_ arasındaki bağlantıya ilişkin Avrupa bölgesine ilişkin bulgular sunmaktadır. Avrupa’ya ilişkin bulgularımız daha_x000D_ önce ABD’de yapılan çalışmayı destekler niteliktedir.
FİNANSAL RİSK YÖNETİMİ VE FİRMA PERFORMANSI: AVRUPA SINIR ÖTESİ BİRLEŞME VE SATINALMALARINDAN BULGULAR