Ön Açık Kapanışın Zigomatik Miniplaklar Kullanılarak Tedavisi: Bir Olgu Bildirisi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu olgu bildirisinde iskeletsel Sınıf II maloklüzyonu ve ön açık kapanışı olan bir hastanın zigomatik miniplaklar kullanılarak tedavi edilme süreci anlatılmaktadır. Üst arka dişler miniplaklar kullanılarak intrüze edilmiştir. Ön dişleri arasındaki açık kapanıştan şikayetçi olan 16 yaşındaki kadın hasta simetrik bir yüze, yetersiz dudak kapanışına, belirgin olmayan çene ucuna, retrüziv alt dudak projeksiyonuna ve konveks bir profile sahipti. Ağız içi muayenesinde Sınıf II dişsel ilişki, ön açık kapanış (overbite -6.5 mm) görüldü. Sefalometri analizi, isketsel Sınıf II ilişki ve artmış alt yüz yüksekliğinin olduğunu gösterdi. Tedavi planı maksiller posterior dişlerin zigomatik miniplaklar kullanılaral intrüze edilmesi olarak belirlendi. Intrüzyon aygıtının çıkartılmasını takiben alt ve üst dişler seviyelendi. Tedavi sonunda Sınıf I dişsel ilişki elde edildi, ön açık kapanış düzeltildi, normal gülme hattı temin edildi. Arka dişlerin intrüzyonu yoluyla ön açık kapanışın tedavi edilmesini sağlayan zigomatik miniplaklar, açık kapanışın tedavisinde kullanılabilecek efektif bir yöntemdir.

This case report presents the treatment of a patient with skeletal Cl II malocclusion and anterior open-bite who was treated with zygomatic miniplates through the intrusion of maxillary posterior teeth. A 16-year-old female patient with a chief complaint of anterior open-bite had a symmetric face, incompetent lips, convex profile, retrusive lower lip and chin. Intraoral examination showed that the buccal segments were in Class II relationship, and there was anterior open-bite (overbite -6.5 mm). The cephalometric analysis showed Class II skeletal relationship with increased lower facial height. The treatment plan included intrusion of the maxillary posterior teeth using zygomatic miniplates followed by fixed orthodontic treatment. At the end of treatment Class I canine and molar relationships were achieved, anterior open-bite was corrected and normal smile line was obtained. Skeletal anchorage using zygomatic miniplates is an effective method for open-bite treatment through the intrusion of maxillary posterior teeth.
ANTERIOR OPEN-BITE TREATMENT BY MEANS OF ZYGOMATIC MINIPLATES: A CASE REPORT
Keywords: Diş Hekimliği