DÂHİLDE İŞLEME REJİMİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN İŞLEMLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Dahilde İşleme Rejimi, ihraç edilecek ürünlerin üretiminde kullanılan ve ithal edilerek veya yurt içi alımla temin edilecek unsurlar (hammadde, yarı madde, yarı mamul, mamul, ara malı, ambalaj ve benzeri) için çeşitli muafiyetler sağlayan bir ihracatı teşvik sistemidir. Bu rejimden faydalanma iki şekilde mümkün olmaktadır; şartlı muafiyet ve geri ödeme sistemleri. Işletmeler içinde bulundukları duruma göre en uygun yöntemi seçip sistemin getirdiği avantajlardan faydalanabilmektedirler. Muhasebeleştirme açısından bakıldığında iki sistem için de üretim süreci aynı şekilde işlemektedir. Muhasebeleştirme açısından fark, vergilerin ertelenmesi veya önceden ödenmiş olması durumunda ortaya çıkar. Bu çalışmada Dahilde İşleme Rejimine ait mevzuata ilişkin bilgiler verilmiş ve bu mevzuat kapsamında işlem yapan işletmeler için muhasebe süreci açıklanmıştır

Inward processing regime, is a kind of system that encourages export, by the means some exemption for the materials (raw materials, semi finished products, products and packing materials ect.) which are imported or supplied from domestic markets used for the manufacturing the exporting products. There are two conditions to benefit from this regime, conditional exemption and payback system. In terms of accounting, the manufacturing process is the same. The difference comes out at tax deferral or prepayment. In this study, first of all is layed informations respecting the rules and legislations and defined accounting process for the companies that transacts within the meaning of the law
INWARD PROCESSING REGIME TRANSACTIONS AND ITS ACCOUNTING