Yönetim Bilişim Sistemleri: Kurumsal Enformasyon ve İş İletişimi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
İş dünyasındaki kâr-amaçlı firmaların ötesinde, özellikle tüm büyük ve orta-ölçekli kurumların; günümüz Bilişim Teknolojileri (BT) sayesinde sürdürülebilirlik, rekabet, kâr, bütçe, maliyet, planlama gibi temel konularda avantaj sağladıkları ve/veya sağlayabilecekleri kaçınılmaz bir gerçektir. Gelişiminin takibi oldukça zor olan bu teknolojiler aracılığıyla, kurumların Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) kapsamında Enformasyon Sistemleri (ES) ile özellikle tüm yönetim düzeylerindeki kurum çalışanlarını da yakından ilgilendiren ve iş akışları süresince zorunlu olan iletişim disiplini arasındaki bağlantının, ele alınması gerekli önemli sorunsallar arasında yer aldığı gözlemlenmiştir. İşte bu çalışma; bilişim disiplininin önemli elemanlarından olan veri ve buna bağlı enformasyon ile kurumlarda iş iletişimi kavramı arasındaki ilişkiyi, sade bir dille açıklamayı hedeflemektedir.

It is a fact that in business world, particularly all middle- and big-scale enterprises and organizations other than profit-making companies provide and/or can provide advantages on key issues such as sustainability, competition, profit, budget, cost, planning thanks to the latest Information Technologies (IT). It is observed that the connection between Information Systems (IS) as part of Management Information Systems (MIS) of enterprises and communication discipline, which is indispensable during the business processes for almost all employees at every level of management, through these technologies that are quite difficult to keep up with shall be considered among the most important issues. Therefore, this study has the purpose to explain the relationship between data and information, which are the main components of Informatics discipline, and business communication in the companies by a plain language.
Management Information Systems: Corporate Information and Business Communication
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri; Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği; İletişim