EFFECT OF TACTICITY ON VISCOSITY-HOLE FRACTION BEHAVIOR OF ATACTIC AND SYNDIOTACTIC POLYSTYRENES - (:unkn) unknown (My University, 2015)
200-300?C sıcaklık aralığında ve değişik basınçlardaki ataktik ve sindiyotaktik polistirenin Newtonyen olmayan viskozitesi Cross ve yeni öne sürülen YDT (Yahsi-Dinc-Tav) modelleri ile iyi bir şekilde tanımlanmıştır. Ataktik ve sindiyotaktik polistirenin Basınç-Hacim-Sıcaklık (PVT) verileri; P*, V*, T* karakteristik parametreleri ve boşluk kesrinin hesaplanması için Simha-Somcynsky hal eşitliğine (SS) [2] uyarlanmıştır. PVTh değerleri arasındaki ilişki hem Simha-Somcynsky Boşluk Teorisi ve hem de yeni elde edilen Tait eşitlikleri ile açıklanmıştır. Sıfır kayma ve sabit kayma gerinim hızı viskozitelerinin h ve T bağımlı "termo-doluluk" fonksiyonu (Yh) ile elde ettiğimiz lineer bağımlılık uygulamaları, her iki polistiren arasındaki farklılıklar üzerine yeni sonuçlar çıkarmamıza yol açmıştır. Ayrıca, Şekil 1'de görüldüğü gibi, viskoholibilite (viskozitelerin logaritmalarının türevi) SS teorisinden hesaplanan h boşluk kesri arttıkça azalmıştır

The non-Newtonian viscosity of atactic and syndiotactic polystyrenes from 200 to 300˚C temperature range at various pressures is described well using our recently proposed YDT (Yahsi-Dinc-Tav) and the Cross models [1]. The Pressure-Volume-Temperature (PVT) data of atactic and syndiotactic PSs are fitted to the Simha-Somcynsky equation of state (SS) [2], to calculate the characteristic parameters, such as P*, V*, T* and the hole fraction. The relationships among PVTh values are elucidated both with the Simha-Somcynsky Hole Theory and the previously obtained various Tait equations. The application of the linear dependency of our derived quantities; zero shear and constant shear-rate viscosities with h and T dependent “thermo-occupancy” function (Yh) leads to extract novel conclusions on the differences between both types of PSs. In particular, as given in Figure 1, the viscoholibility (the derivative of the logarithm of viscosities) decreases with the increasing hole fraction, h, computed from the SS theory
ATAKTİK VE SİNDİYOTAKTİK POLİSTİRENİN VİSKOZİTE-BOŞLUK KESRİ DAVRANIŞININ TAKTİSİTEYE ETKİSİ
Keywords: Mühendislik, Kimya