Gelenekselden dijitale kamu diplomasisi - KÖKSOY, ERGÜN (Nobel Yayınevi, 2023)
Gelenekselden Dijitale KAMU DİPLOMASİSİ kitabı, ülkelerin uluslararası ilişkilerinin ve iletişimlerinin aldığı yeni formu tanımlayan kamu diplomasisini ve kamu diplomasisi için de bir değişim ve dönüşüm unsuru olan dijitalleşmeyi ve bağlantılı konuları incelemeyi amaçlamaktadır. Kitapta, birbiriyle ilişkili ve kamu diplomasisini merkeze alacak şekilde; uluslararası ilişkiler, diplomasi, kamu diplomasisi, dijitalleşme, dijital diplomasi ve dijital kamu diplomasisi kavramları ve olguları ele alınmıştır. Çalışma kapsamında; Türkiye kamu diplomasisinin; güncel yaklaşımına, gelişimine, aktörlerine ve uygulamalarına değinilmiş, Türkiye kamu diplomasisi üzerine genel değerlendirmeler yapılmış ve söz konusu diplomasinin gelişmeye açık alanları konusunda önerilerde bulunulmuştur. Kitap, bu hâliyle kamu diplomasisini güncel bir perspektifle ele almayı, geleneksel kamu diplomasisi ile dijital kamu diplomasisi arasında bir köprü görevi üstlenmeyi amaçlamaktadır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Kitle İletişimi ve Araçları; Halkla İlişkiler; Social Sciences and Humanities; Mass Communications and Mass Media; Public Relations; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; İLETİŞİM; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; COMMUNICATION; İletişim; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Communication; Social Sciences & Humanities