Kord bezi ile takviye edilmiş polyester kompozitlerin kırılma özelliklerinin incelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmada farklı oranlarda kord bezi ile takviye edilmiş termoset kompozit malzemeler hazırlanmıştır. Tek yönlü ve ortogonal olarak takviye edilmiş polyester matris esaslı kompozit malzemenin elle yatırma yöntemi ile hazırlanması ve lif oranındaki değişim/yönlenmedeki değişime göre kırılma özellikleri incelenmiştir. Sonuçlar lif oranının artmasıyla mekanik özelliklerde büyük bir artış sağlamış, ortogonal olarak takviyelendirilmiş kompozitlerin tek yönlü olarak takviyelendirilmiş kompozitlerle kıyaslandığında daha üstün mekanik özelliklere sahip olduğunu gösterdi.

In this study, thermoset composite materials reinforced with cord fabric were prepared at different rates. The preparation of unidirectionally and orthogonally reinforced polyester matrix based composite materials by hand lay-up method and the fracture characteristics according to fiber ratio / orientation change were examined. The results showed that the increase in fiber ratio resulted in a great increase in mechanical properties and that orthogonal reinforced composite had superior mechanical properties when compared with unidirectionally reinforced composites.
Investigation of fracture properties of cord fabric reinforced polyester composites
Keywords: Polimer Bilimi