Örgütsel çift yetenekliliğin örgütsel çeviklik üzerindeki etkisi - Çelik, Bilal (My University, 2022)
Bu araştırmanın amacı örgütsel çift yetenekliliğin örgütsel çeviklik üzerindeki etkisini belirlemektir. Araştırma alanı Türkiye`de Borsa İstanbul’da işlem gören İstanbul merkezli imalat, ulaştırma depolama ile ticaret sektörü alanlarında faaliyet gösteren üç farklı faaliyeti kapsamaktadır. Veriler, elektronik ortamda anket yolu ile firma sahipleri, yöneticileri, şefleri ve departman sorumluları olmak üzere firma adına cevap verebilecek 207 katılımcıdan elde edilmiştir. Araştırma sonucunda, örgütsel çift yetenekliliğin araştırmacı alt boyutunun örgütsel çevikliğin cevap verme, esneklik, hız ve yetkinlik üzerinde anlamlı ve pozitif etkisinin olduğu görülmüştür. Örgütsel çift yetenekliliğin faydalanıcı alt boyutunun da örgütsel çevikliğin tüm boyutları ile anlamlı ve pozitif bir ilişkisinin olduğu saptanmıştır.

Bu araştırmanın amacı örgütsel çift yetenekliliğin örgütsel çeviklik üzerindeki etkisini belirlemektir. Araştırma alanı Türkiye`de Borsa İstanbul’da işlem gören İstanbul merkezli imalat, ulaştırma depolama ile ticaret sektörü alanlarında faaliyet gösteren üç farklı faaliyeti kapsamaktadır. Veriler, elektronik ortamda anket yolu ile firma sahipleri, yöneticileri, şefleri ve departman sorumluları olmak üzere firma adına cevap verebilecek 207 katılımcıdan elde edilmiştir. Araştırma sonucunda, örgütsel çift yetenekliliğin araştırmacı alt boyutunun örgütsel çevikliğin cevap verme, esneklik, hız ve yetkinlik üzerinde anlamlı ve pozitif etkisinin olduğu görülmüştür. Örgütsel çift yetenekliliğin faydalanıcı alt boyutunun da örgütsel çevikliğin tüm boyutları ile anlamlı ve pozitif bir ilişkisinin olduğu saptanmıştır.
Keywords: Business; İşletme; Örgütsel Çeviklik; Örgütsel Çeviklik Örgütsel Çift Yeteneklilik; Örgütsel Çift Yeteneklilik