BIST-100 endeksi teknik göstergeleri yapay sinir ağı ile modellenmesi - Çako, Umut (My University, 2016)
BİST-100 ENDEKSİ TEKNİK GÖSTERGELERİ YAPAY SİNİR AĞI İLE MODELLENMESİ Borsa fiyat dalgalanmalarının yüksek olduğu bir piyasadır. Bu dalgalanmalar yüksek kar elde edebilmeyi sağlar. Bu nedenle yatırımcıların borsaya olan ilgileri gün geçtikçe artmaktadır. Hisse senetleri için birçok teknik gösterge geliştirilmiştir. Bu göstergelerin oluşturulmasında matematiksel altyapı kullanılmasına rağmen göstergelerin kullanımı öznel kararlar ile gerçekleşmektedir. Bu çalışmada, yapay sinir ağları ile borsada alım satım zamanlaması için istatistiksel bir yöntem elde edilmeye çalışılmıştır. Yapay sinir ağları, Teknik analiz, Borsa

MODELLING BİST-100 INDEX TECHNICAL INDICATORS THROUGH ARTIFICIAL NEURAL NETWORKS The stock market is a market where price volatility is high. This fluctuation allows to obtain high profits. For this reason, the interest of investors in the stock market is increasing day by day. Many Technical indicators have been developed for stocks. Despite the use of mathematical tools in the creation of these indicators, subjective decisions takes place with the use of indicators. In this study, a statistical method for the timing of trading in the stock market with artificial neural networks has been studied to obtain. Artificial neural networks, Technical analysis, Stock market
Keywords: Ekonometri; Teknik Analiz - Borsa