Yürütmenin/idarenin düzenleyici işlemleriyle suç ve ceza yaratılması yasağı ve Türk Anayasa Mahkemesi'nin yasağa ilişkin kararları açısından bir inceleme - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bir devletin cezalandırma yetkisinin bir görünümü olan ve o devletin Yasama Organı tarafından vücuda getirilen Ceza Kanunları, uygulama aşamasında Yargı Organları tarafından şekillenirler. Bu şekillenme sırasında Anayasa Mahkemesi, Yasama Organı'nın vücuda getirdiği bu ceza yasalarına ilişkin hükümlerin Anayasa'ya uygun olup olmadığı hususunda, nihai yorumlama ve şekillendrme merciidir. Bu tespit dahilinde çalışmamızda, Kanunilik İlkesi'nin önemli sonuçlarından biri olan Yürütmenin/İdarenin Düzenleyici İşlemleriyle Suç ve Ceza Yaratılamayacağı Yasağı'nın Anayasa Mahkemesi tarafından, kurulduğu yıldan bugüne değin nasıl değerlendirildiği ve bu değerlendirmelerin uygulamayı ne şekilde etkilediği hususu irdelenmeye çalışılacaktır.
Keywords: Hukuk