Gölcük Gölü (Ödemiş - İzmir) - Ceylan, Mehmet Akif (Marmara Coğrafya Dergisi, 1996)
Gölcük Gölü, Ege Bölgesi'nde kabaca doğu-batı doğrultusunda uzanan Bozdağlar kütlesinin, Salihli-Ödemiş arasına tekabül eden kesiminde ve Bozdağ kasabasının S km. kadar güneybatısında yer almaktadır. Göl çukurluğu, Tabak Çayı vadisinin Boğazköy civarında ve birikinti konileri tarafından kısmen seddelenmesi sonucunda meydana gelmiştir. Dolayısıyla Gölcük, doğal bir set gölü karakterine sahiptir. Gölcük Gölü, ülkemizin küçük alanlı göllerinden biridir. Alanı yaklaşık 0.941 km 2, su hacmi 1 814.9 bin m* ve en derin yeri de 7 m. kadardır. Göl suları, Tabak Çayı vasıtasıyİa tahliye edilmekte ve sulardan daha çok sulamada yararlanılmaktadır.
Gölcük Lake (İzmir-Turkiye )