Post Modern Reklamlarının Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Özet: Farklı pazarlara aynı anda ve aynı mesajla ulaşmayı amaçlayan post modern reklamlar, postmodernizm anlayışının uzantısı olarak 1990'lı yıllardan sonra yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu tür reklamların temel amacı, farklı hedef kitlelerin istedikleri farklı imajları markaya transfer edebilmeleridir. Bu çalışmada postmodern reklamların amaçlarının, kullandıkları yöntemlerin ve etkilerinin irdelenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda yapılan araştırmada ise postmodern reklamların inandırıcı olma, farkındalık oluşturabilme ve marka bağlılığı gerçekleştirebilme etkileri ve bu etkiler arasındaki ilişkiler incelenmeye çalışılmaktadır. Gerçekleştirilen araştırmanın bulgularına göre;post modern reklam gerek mesaj içeriği gerekse kullanılan metafor ile hedef kitle üzerinde inandırma, farkındalık oluşturma, marka bağlılığı meydana getirme açılarından etkilidir ve bu etkilenmede demografik özellikler ayırıcı bir rol oynamamaktadır. Ayrıca kullanılan metafor postmodern reklamın nihai amacı olan marka bağlılığı oluşumunda oldukça etkilidir.

Abstract: Post modern advertisements posses a number of distinctive representational features such as anti-form, emotional appeal, the distraction of linear narratives, image-centered ways of seeing. Post modern advertisements appeal to he consumer by presenting little information about the use of the products, focusing instead on symbolic relationships in the context of consumption. Post modern advertising literature suggests that the advertising story is a product that is consumed. The post modern consumer has the tendency to emphasize and value, form and style as opposed the content. In this paper investigated the effectiveness of the post modern advertisement in terms of in formativeness, awareness and believability. The findings suggest that post modern advertisement was perceived as uninformative and believable and it is effective about the awareness.
Effects of Postmodern Advertising