Cinsel suçlarda ispat ve infaz - Arslan, Alperen (My University, 2023)
Ceza kanunumuzun ikinci kısmı olan kişilere karşı suçların, altıncı bölümünde bulunan cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar 102 ila 105. maddeler arasında bulunmaktadır. 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu yürürlüğe girdiğinden bu yana, bu suç ile alakalı birçok değişiklik de gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma hem ülkemiz hem de tüm dünya kamuoyunda önemli sosyal problemlerden sayılan cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarla alakalı olarak detaylıca bilgiler vermek, uygulamada sübutu oldukça zor olan bu suçların ispat vasıtalarını açıklamak ve infaz hükümleri konusunda bilgilendirme yapabilmek amacıyla hazırlanmıştır. Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçların soruşturulmalarının ve yargılamalarının titizlikle yapılması büyük önem arz etmektedir. Son yıllarda Hakimler ve Savcılar Kurulu ve Adalet Bakanlığı da bu suçlarla alakalı yargı görevi yürütenlerin uzmanlaşmalarına yönelik adımlar atmaktadır. Bunun sebebi ise, bazı hallerde delil elde etmenin dahi imkânsız olduğu bu suçların belli bir sistematiğe oturtulması olarak belirtilebilecektir. Hem ülkemizdeki hem de karşılaştırmalı hukuktaki uygulayıcıların hangi kriterleri göz önünde bulundurarak karar verdikleri veyahut bu kriterlerin neler olduğu da, bundan ötürü çalışmamızda tartışılacaktır. Yine ülkemizde tepki konusu olabilen mevcut infaz düzenlemeleri ışığında cinsel dokunulmazlığa karşı suçların infaz rejimleri açıklanmaya çalışılacak ve bazı olaylarda gündeme tekrar tekrar gelen kastrasyon hususuna değinilecektir.

The crimes against sexual immunity in the sixth section of the second part of our penal code, crimes against persons, are included in articles 102 to 105. Since the new Turkish Penal Code No. 5237 came into force, many changes have been made regarding this crime. This study has been prepared in order to provide detailed information about these crimes against crimes, which are considered to be an important social problem both in our country and in the whole world, as well as to explain the means of proof of these crimes, which are very difficult to confirm in practice, and to provide information on the execution provisions. It is of great importance that the investigations and trials of crimes against sexual immunity are carried out meticulously. In recent years, the Council of Judges and Prosecutors and the Ministry of Justice have also taken steps towards the specialization of those who carry out judicial duties related to these crimes. The reason for this can be stated as the systematization of these crimes, for which it is impossible even to obtain evidence in some cases. For this reason, it will be discussed in our study which criteria the practitioners in both our country and comparative law decide by considering or what these criteria are. The execution regimes of crimes against sexual immunity will be tried to be explained in the light of the current execution regulations, which may be the subject of a reaction in our country, and the issue of castration, which has been on the agenda again and again in some cases, will be mentioned.
Proof and execution in sexual crimes
Keywords: Child sexual abuse; Cinsel Saldırı; Cinsel suçlar; Cinsel Taciz Sexual crimes; Çocuğun Cinsel; Çocuk cinsel istismarı; Enforcement law; İnfaz hukuku; İspat; İstismarı; Law and legislation; Proof; Reşit Olmayanla Cinsel İlişki; Sex crimes; Sexual Assault; Sexual Harassment; Sexual Intercourse with a Minor; Türkiye; Yasa ve yasama