Çoklu Zeka kuramı ile öğretimin 7.sınıf öğrecilerinin matematik başarılarına ve kalıcılık düzeylerine etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu çalışmanın amacı, Matematik dersinde Çoklu Zekâ Kuramına uygun öğretimin 7.smıf öğrencilerinin matematik başarılarına ve kalıcılık düzeylerine etkisini araştırmaktır. Bu amaçla araştırma, İstanbul ili, Anadolu yakasındaki bir ilköğretim okulunun 7. sınıfında öğrenim gören toplam 65 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araşürmada bir deney ve bir kontrol grubu kullanılmıştır. Çalışma başlangıcında öğrencilere ön test uygulanmıştır. Kontrol grubunda "Simetri, düzlemde bir noktanın koordinatları ve doğru grafikleri" konuları geleneksel yöntemle işlenirken, deney grubunda Çoklu Zekâ Kuramı doğrultusunda hazırlanmış ders planları ile işlenmiştir. Uygulama sonunda ön test; son test ve kalıcılık testi olarak yeniden kullanılmıştır. Elde edilen veriler doğrultusunda Çoklu Zekâ Kuramı doğrultusunda hazırlanmış ders planları ile yapılan öğretimin, geleneksel anlatım yöntemine göre öğrencilerin matematik başarıları ve kalıcılık düzeyleri arasında olumlu yönde etkili olduğu bulunmuştur.

The purpose of this study is to research and find out whether the multiple intelligences theory convenient instructions in Grade 7 Mathematics lessons have any effect on the students' mathematical success and retention level. For this purpose, the research was conducted in two 7th grade classes which have 65 students in the Anatolian side of Istanbul. The researchers used one experimental group and öne control group. At the beginning of the study, the experimental and control groups were given preliminary test. While the "Symmetry, Coordination of a Point on a Plane, Line Graphics" units were taught using the traditional methods in the control group, Multiple Intelligences Theory based lesson plans were used in the experimental group. The preliminary test was used again as a post test and a retention test. Afterwards, comparisons were made to determine whether the instruction where lesson plans based on Multiple Intelligences Theory are used resulted in a difference between the mathematical success and retention level of these two groups.
The effect of learning process according to multiple intelligences theory on 7th grade students' success and retention level in mathematics
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları