Mehmet Hamdi Eyüboğlu yazmalarının örneklenmesinin sanat eğitiminde (İlköğretim 6. ve 8. sınıf düzeyinde) deneysel göstergeleri - Bulut, İnci (My University, 2009)
Bu tez çalışmasında ilköğretim görsel sanatlar derslerinde Mehmet Hamdi Eyüboğlu ve çağdaş çizgilerle birleşen geleneksel Türk Yazmacılığı’nın tanıtılması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada ilk olarak Bedri Rahmi Eyüboğlu ve sanatı, sanatçının resimlerini motifleştirerek yaşattığı geleneksel Türk Yazmacılığı, bu geleneği günümüz şartlarında sürdüren ve geliştiren Mehmet Hamdi Eyüboğlu incelenecektir. İkinci aşamada ilköğretim ( 6. ve 8. sınıf) öğrencilerinin fiziksel, zihinsel, psikolojik ve resimsel özellikleri gözetilerek, yazma tekniklerinin görsel sanatlar dersindeki uygulama ve işleniş biçimi değerlendirilirken; tekniğin geçmişten günümüze kullanım örnekleriyle sunulup tarihsel süreç içinde değerlendirilmesi yapılacak ve teknik olarak incelenecektir. Tezin son aşamasında, öğrencilere Bedri Rahmi Eyüboğlu ve onun sanatını devam ettiren Mehmet Hamdi Eyüboğlu hakkında uygun bir sunuma yer verilecek ve bu sunum doğrultusunda kalıpla yazma tekniği kullanılarak alternatif malzeme ve uygulama alanı arayışları içinde özgün uygulamalar yapılacaktır.

This work studies Mehmet Hamdi Eyuboglu’s visual art at the primary education and aims to introduce and evaluate the traditional Turkish Block - Printing that is converged with the modern lines. The first section studies Bedri Rahmi Eyuboglu and his art, the way of putting his art into motifs while keeping the classic Turkish Block – Printing alive, and Mehmet Hamdi Eyuboglu who has improved and kept this tradition up to our times. In the second section, some samples from the past to present will be revealed, this historical journey will be exposed and the technique will be provided while examining the study and the application techniques of the Block Writing into the visual art lectures by taking into account the primary school students physical, mental, psychological and artistic characteristics. The final section is the on site presentation of Bedri Rahmi Eyuboglu, and Mehmet Hamdi Eyuboglu who has followed his art, and in accordance to this presentation the genuine Block-Printing applications will be carried out while searching for alternative materials and fields of this application.
Keywords: Sanat Eğitimi; Yazmalar