İletişim bilimleri bağlamında kitap yayıncılığı ve yayıncılık politikalarının dönüşümü - Erdönmez, Işıl Çobanlı (My University, 2014)
Sözlü kültür olgusundan yazının icadına uzanan süreçte destanlarla başlayan bilgi aktarımı, matbaanın icadı ile büyük bir değişime uğramıştır. Uygarlıkların gelişmesine paralel olarak modernleşme ile birlikte, kültürel, toplumsal, ekonomik ve politik değişimler, yazının aktarım süreçlerini de hızlandırmıştır. 20 ve 21. yüzyıllarda teknolojik gelişmelerin, sanayileşmenin, uluslaşmanın, kentleşmelerin artmasıyla bilgi teknolojileri ve enformasyon aktarımı da değişmeye başlamıştır. İnsanlığın ihtiyaçlarına paralel olarak günümüzde yayıncılık politikaları, kurumsallaşmanın ötesinde dijital olanaklarla bireylerin gücüne bağlı olmaya başlamıştır. Yayıncılık politikalarının ve kitabın serüveninin, bilgi aktarımı ve uygarlıklar bağlamında tartışıldığı bu çalışmada, yayıncılığın günümüzde geldiği noktanın ne kadar demokratik olduğu veya ne kadar liberalleştiği olumlu olumsuz yanlarıyla tartışılmıştır

Oral culture phenomenon in the process extending from the saga that began with the invention of writing to the transfer of information, with the invention of printing has undergone a major change. In parallel to the development of civilization along with modernization, cultural, social, economic and political changes in the summer has sped up the transfer process. Technological developments in the 20th and 21st centuries, industrialization of nationalization, with the increase of urbanization in information technology and information transfer has started to change. In parallel publishing policies to the needs of humanity, beyond the digital possibilities of institutionalization of individuals with power began to be connected to. Publishing policies and book adventure, knowledge transfer and civilizations, as discussed in the context of this study, where the point of publishing today is how democratic or how liberalization has been discussed with the positive and negative side.
Keywords: Dijitalleşme; İletişim; Teknolojik Gelişmeler; Yayın Politikası; Yayıncılık