Bir Analiz: Türk Hukukunda Hile Kavramının Unsurları - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Kaçakçılık suçu içinde düzenlenen muhasebe hilesini, dolandırıcılık suçunun, vergi hukukuna özgü bir türü olarak nitelendirebiliriz. Bu yaklaşımda; muhasebe hilesini bir teknik olarak kabul ettiğimizde, suçun unsurlarını; muhasebe teknikleri kullanılarak ortaya çıkan aldatıcı işlemler ve eylemlere dayalı vergi kaçırmanın, bilerek ve isteyerek gerçekleştirilmesi olarak belirleyebiliriz.

It iş possible to describe accountancy fraud seen within context of smuggling as kind of swindle relevant to tax law. Accepting accountancy fraud as a technique, we can determine the elements of the crime as use of accounting methods for the purpose of tricks and for avoiding tax liability.
An Analysis: Elements of Fraud Concept in Turkish Law System
Keywords: İşletme Finans; İktisat; Hukuk; İşletme