Kurumsal kimlik uygulamasının matbaa teknolojileri açısından incelenmesi - Sayın (Yalur), Emine (My University, 2013)
KURUMSAL KİMLİK UYGULAMASININ MATBAA TEKNOLOJİLERİ AÇISINDAN İNCELENMESİ Kurumsal kimlik, firmaların pazarlamada görünen ve tanınan yüzüdür. Kurumun kendini ifade etme şeklidir. Kurumların, pazarlamada yer edinmek ve reklam yapmak amacıyla kullandığı pek çok araç matbaa işlemlerinden geçer. (Kartvizit, broşür, katalog, dergi, zarf, antetli kağıt, fatura vs.) Matbaa işlemlerinden geçen kurumsal kimlik çalışmalarının, ön hazırlıklarının baskı tekniklerine ve gerekliliklerine uygun bir şekilde yapılması gerekir. Bu çalışmada; baskı tekniklerinin gerekliliklerinden, kurumsal kimlik gerekliliklerinden bahsedilmiştir. Örnek kurumsal kimlik uygulaması ile matbaa teknolojileri açısından kurumsal kimlik ön hazırlıklarının nasıl olması gerektiği gösterilmiştir. Haziran, 2013 Emine, SAYIN

APPLICATION OF CORPORATE IDENTITY INVESTIGATION OF PRINTING TECHNOLOGIES Corporate identity, marketing firms and recognized the face looks. Authority is a form of self-expression. Institutions for the purpose of marketing and advertising uses many tools find a place through the printing trades. (Business cards, brochures, catalogs, ma-gazines, envelopes, letterheads, invoices, etc.). Corporate identity work of the printing trades, pre-printing techniques and preparations must be made in accordance with the requirements. In this study, the requirements of printing techniques, corporate identity requirements are discussed. With the application of corporate identity corporate identity in terms of sample pre-preparation of printing technologies, how they should be displayed. June, 2013 Emine, SAYIN
Keywords: Baskı Sistemleri; Matbbaa