Eğilimsel, durumsal ve sosyodemografik faktörlerin anlık satın alma davranışı üzerindeki etkisi ve bir yapısal eşitlik modellemesi - Leblebicioğlu, Burak (My University, 2017)
Sosyal, ekonomik, politik, demografik ve teknolojik değişimlerle birlikte, tüketicilere ilişkin satın alma davranışları da çeşitlenmiş ve günümüzde tüketiciler temel ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde hedonik ihtiyaçlarını da tatmin etmenin bir yolu olarak alışverişi bir araç olarak görmektedir.

Along with social, economic, political, demographic and technological changes, purchasing behaviors related to consumers have also diversified and nowadays consumers view it as a means of shopping as a way to satisfy their hedonic needs beyond meeting their basic needs.
Keywords: Anlık satın alma davranışı; dispositional factors; durumsal faktörler; eğilimsel faktörler; Pazarlama; Psikolojik yönler; Satın alma; situational factors; sociodemographic factors; Sosyal yönler; sosyodemografik faktörler Impulse buying behavior; Tüketici davranışları; Üretim; Yönetim