Metal sektöründe fiziksel risk etmenleri - Ünver, İsmail (My University, 2017)
Metal sektörü çok eski tarihlerden itibaren günümüze kadar gelmiş olan bir üretim dalıdır. Metal sektörü otomotivden beyaz eşyaya birçok alanda kullanılması ve birden fazla üretim metodu bulunması münasebeti ile önem arz eden bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır.

The metal sector is a production branch that have come until today from very old dates. The metal sector is of high significance as it has multiple production methods and is used in many fields from automotive to white goods. The hot forging industry is one of the methods to shape the metal.
Keywords: Business Health and Job Security; Hot Forgıng; İş Sağlığı ve Güvenliği Metal Industry; İşçi güvenliği; İşçi sağlığı; Metal endüstrisi; Metal sektörü; Sıcak dövme; Sosyal güvenlik; Türkiye