Kelime kazanımı üzerinde bir araştırma (kıyafet ve kumaş adları örneği) - Dağlı, Barış (My University, 2007)
Çeşitli kaynaklarda giyim kuşam ve kumaşla ilgili pek çok bilgiye rastlıyo¬ruz. Ancak bu bilgiler dağınıktır. Bunlardan bir kısmı günümüze taşınmış, bir kısmı ise kaynaklara sıkışıp kalmıştır. Giyim kuşam üzerine hazırlanmış yayınlar sınırlı sayıdadır. Bu bilgilerin toparlanıp tek kaynak olarak sunulması, karşılaştı¬rılması gereklidir Buradan hareketle kaynakçada isimlerini verdiğimiz eserleri tarayarak gi¬yim kuşam ve kumaşla ilgili maddeleri tespit ettik. Aynı madde birden fazla söz¬lükte geçiyorsa ve anlamları birbirine yakınsa bunları birleştirerek yeni madde yazdık, altında da geçtiği kaynakların kısaltmasını verdik. Tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Giriş, Konu ve Problem, Amaç ve Önem ortaya konul¬muştur. İkinci bölümde sözlüğün nasıl hazırlandığı konusunda bilgi verilmiş, yapılan sözlük çalışması yer almıştır. Üçüncü bölüm Sonuç ve Öneriler kısmıdır.

Various sources provide a considerable amount of information about clothing and fabrics. However, this information is widely dispersed. Only some of this information is available in modern sources. Publications on the subject of costume are limited in number. Compiling this information into a single reference source that allows comparison of different definitions would fill an important void. In view of this we combed through the works listed in the bibliography for entries concerning clothing and fabrics. In cases where the same heading appeared in more than one work and the definitions were similar, we rewrote the definition, combining the information obtained from each source, citing the sources used by means of abbreviations. The thesis consists of three parts. The first part consists of an Introduction, in which the Subject and Problem, Objective and Importance are explained. The second part explains how the glossary was prepared, and the Glossary itself. The third part consists of a Conclusion and Recommendations.
Keywords: Kelime Bilgisi; Kelime Tanıma; Öğrenim ve Öğretim_Kelime Bilgisi; Sözlük_Kelime Bilgisi