Lojistik şirketlerde muhasebe organizasyonu ve lojistik maliyetler, uygulamalar - Polat, Sinem (My University, 2007)
LOJİSTİK ŞİRKETLERDE MUHASEBE ORGANİZASYONU VE LOJİSTİK MALİYETLER, UYGULAMALAR Hızın ve etkinliğin önemli olduğu günümüz rekabet koşullarında işletmeler, maliyetlerini düşürüp müşterilerin beklentilerini karşılayarak varlıklarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Maliyetlerin içinde en büyük paya sahip unsurlardan biri de lojistik maliyetlerdir. İşletmeler bu lojistik maliyetleri indirebilmek için bu maliyetleri oluşturan unsurları ve bunlar arasındaki etkileşimleri bilmeli ve sistem yaklaşımı içinde bir bütün olarak takip etmelidir. Bu da işletmelerde etkin bir muhasebe organizasyonunu gerektirmektedir. Bu sayede gerçekçi, güvenilir ve doğru bilgiler elde edilerek işletmenin hayati kararları bu bilgilere göre verilmektedir. Bu da rekabetin, işletmelerin lojistik maliyetlerini oluşturan lojistik faaliyetleri arasında olduğunu göstermektedir.

ACCOUNTING ORGANISATIONS IN LOGISTIC COMPANIES AND LOGISTICAL COSTS, APPLICATIONS In today' s competitive world, being fast and active are important for exploitation companies. Reducing the costs, they try to survive with meeting their customers’ expectations. One of the largest sized components among the costs is logistical costs. In order to reduce these logistical costs, exploitation companies need to be aware of the components, and their interaction and they need to operate with system approach. This requires an effective accounting organisation in exploitation companies. Consequently; with getting realistic, dependable, and accurate information, they can adopt vital decisions. This shows competing is among the logistical actions which construct logistical costs.
Keywords: Lojistik Yönetimi_Şirketler; Lojistik Yönetimi_Türkiye; Muhasebe