Popüler kültür ürünü olan Türk televizyon dizilerinde toplumsal kimliklerin temsili - Ünür, Ece (My University, 2013)
Medya, Televizyon, Diziler, Popüler Kültür, Alımlama, Kimlik, Simülasyon, Parasosyal İlişki, Ekme Analizi, Ötekileştirme, Toplumsal Cinsiyet

POPÜLER KÜLTÜR ÜRÜNÜ OLAN TÜRK TELEVİZYON DİZİLERİNDE TOPLUMSAL KİMLİKLERİN TEMSİLİ 2000’li yıllardan bu yana özellikle de Asmalı Konak’tan itibaren diziler hem Türk televizyon yayıncılığında geniş yer tutmaya başlamış; hem de yurtdışına ihraç edilerek Türkiye’nin tanıtımı için bir araç haline gelmiştir. Diziler bir yandan izleyiciye keyifli vakit geçirme imkanı sağlarken, bir yandan da onlara dizi karakterleri aracılığıyla bir takım roller ve davranış kalıpları sunmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, günümüzde prime time denilen yayın kuşağında egemenlik kuran yerli televizyon dizilerinde toplumsal kimliklerin ve rollerin ne şekilde yansıtıldığının incelenmesidir. Media, Television, Series, Popular Culture, Reception, Identity, Simulation, Para-Social Interaction, Cultivation Theory, Alienation, Gender ABSTRACT THE REPRESENTATION OF SOCIAL IDENTITIES IN TURKISH TELEVISION SERIES IN REGARD TO POPULAR CULTURE Since the beginning of 2000’s, particularly starting from Asmalı Konak, TV Series started to have an extensive coverage in the Turkish broadcasting and became an important tool of the promotion of Turkey by being exported abroad. TV series allow the audience to have a good time as well as presenting them some roles and behavioural patterns through their fictional characters. The purpose of this study is to analyze how societal roles and identities are being represented in the domestic TV series dominating the prime time band of nowaday’s Turkish TV broadcasting.
Keywords: Halkla İlişkiler; Kimlik; Popüler Kimlik