Sayısal televizyon yayıncılığının gelişimi ve IPTV - Sırma, Nuri Sertaç (My University, 2013)
Sayısal televizyon, IPTV, Tivibu Ev ÖZET Televizyon, keşfedildiği tarihten bu yana yayın alanını ve yayın kalitesini artırmak amacıyla teknolojisini sürekli yenilemiş ve çağın gereklerine ayak uydurmuştur. Son dönemde internetin yarattığı ekomoninin de etkisiyle internet teknolojilerinin hızla gelişmesi ve yaygınlığını sürekli artırması internet altyapısının da aynı oranda gelişmesiyle sonuçlanmıştır. Altyapıdaki bu gelişmeler ve elektronik alanındaki hızlı adımlar sayesinde internet altyapısı üzerinden televizyon yayını yapmak mümkün olmuş ve bu yayın sistemi televizyon yayıncılığına yeni olanaklar getirmiştir. Çalışmada, IPTV yayıncılığının getirdiği olanaklar çeşitli yönleri ile incelenmiş ve Tivibu Ev kullanıcılarına yönelik deneysel bir çalışma gerçekleştirilmiştir. tal television, IPTV, Tivibu Ev

Since the date of invention, television continually renewed its technology in order to extend coverage area and increase broadcasting quality so kept peace with necessities of time. In the recent period, with the influence of the economy created by internet, rapid advancements in the internet technologies and extend its coverage area led to advencement of internet infrastructure evently. Through the advencements of the internet infrastructure and quick steps in the electronic field, TV broadcasting over the internet infrastructure has became possible and that broadcasting system brought new opportunities to the television broadcasting area. In this study, the new opportunities brought by IPTV broadcasting examied from several aspects and made an empirical research with Tivibu Ev users.
Keywords: Sayısal Televizyon; Sosyal Yönleri; Teknolojik Yenilikler; Televizyon; Televizyon Görüntü Sistemleri; Televizyon Yayıncılığı