Batı KÖKTÜRK ve ORTA ASYA bozkır hanlıklarının sikkelerindeki damgalar - Gaybullah, Babayar (Marmara Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 2014)
Batı Köktürk Kağanlığı (568-740), Çaç (Taşkent) bölgesindeki eski şehir kalıntılarında bulunan Soğdca bronz sikkelerde, sadece Köktürkçe unvanlar ve hükümdar isimleri yer almamaktadır. Eski Türklere özgü fizikî yapıyı da yansıtan bu sikkeler, bulundurduğu damgalarla birçok sembolik işareti kendinde saklamıştır ve bu açıdan, döneminin siyasî ve kültürel hayatını yansıtacak bilgileri ihtiva etmektedir.
Keywords: Batı Köktürk Kağanlığı; Damgalar; Sembolik İşaretler; Taşkent; Fergana; Soğd; Toharistan; Eski Türk Hanlıkları