Endüstriyel ara ürünlerde müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesi ve kimyasal kompozit malzeme üreticilerine yönelik bir uygulama - Kayrak, Gürkan (My University, 2009)
Teknolojinin hızla geliştiği, ürün ve hizmetlerin gittikçe daha benzer özelliklere sahip olduğu alternatif işletme sayısının arttığı, alıcı istek ve ihtiyaçlarının sürekli değiştiği, beklentilerin her geçen gün daha da fazlalaştığı günümüz rekabet ortamında işletmeler müşterilerine daha fazla önem vermek zorundadırlar. Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını yine müşterilerin beklentileri doğrultusunda karşılayabilen firmalar rakiplerine oranla bir adım öne geçeceklerdir. Bu araştırmanın amacı, endüstriyel ara ürün satın alan müşterilerin memnuniyetlerinin iyileştirilmesi için hangi kriterlere önem verilmesi gerektiğinin saptanmasıdır. Bu tezde müşteri memnuniyeti oluşturmak için müşterilerin satın alma davranışları modeller ışığında incelenmiştir. Sonuç olarak bazı önermelerde bulunulmuştur. In today’s business, the technology is developing fastly, the new competitor companies appear with the similar product range, the customers requests and needs are changing fastly and the customers expectations are getting higher day by day. Because of these affects, companies have to give more attention on customers for to have a bigger market share than the other competitors. If a company wants to get an advantage in the market than the other competitors, they have to provide customer expectations in line with requests and needs. The purpose of this research is to find which criterias are more important in customer satisfaction of industrial semi-manufactured products buyers. In this thesis, customer satisfaction of industrial semi-manufactured products buyers are researched with purchasing models. As a result; some suggestions has written for to improve customer satisfaction.
Keywords: Pazarlama; Üretim Yönetimi