Tarım işletmelerinin finansmanı ve kredilendirilmesi - Öztürk, İzzet (My University, 2013)
Tarımsal üretim, tarımsal işletmelerde finansman, tarımsal krediler. ÖZET TARIM İŞLETMELERİNİN FİNANSMANI VE KREDİLENDİRİLMESİ Tarım sektörü, bir ülkenin gıda ambarıdır. Bilhassa gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın itici gücü olarak da ön plandadır. Bu sebeple tarım sektörü bakımından, tarımsal işletmelerin finansman problemini çözerek bu işletmelerin gelişimi sektörün büyümesi ve istihdamı yönünden önem taşımaktadır. Tarımın ekonomik bir faaliyet olması nedeniyle tarımsal kredilerin yeterli gelir yaratma ve ödeme gücüne göre kullandırılması esas olup, tarımsal politika enstrümanları bu prensip üzerine dayandırılmalıdır. Türkiye ve Dünya ekonomisinde, önemli bir konuma sahip olan tarım sektörü, finansmanına çözüm aranan başlıca sektördür. Üretici, gelirleri yeterli düzeyde olmadığı için işletme sermayesi ve yatırım gereksinimini kredi kaynaklarından karşılamak mecburiyetinde kalmaktadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler çoğunlukla organize olmamış kredi kaynaklarını tercih etmektedir. Bu tarz krediler çoğunlukla kısa vadeli, yüksek faizli ve ödeme koşulları son derece ağır ve organize olmuş kredi kaynaklarının yarattığı boşluğu dolduran kredilerdir. Kredinin vaktinde uygun ve gereksinim duyulan alanlara ulaştırılması ve amacına uygun kullanımının denetlenmesi sağlanmalıdır. Agricultural production, agricultural nterprises, finance, agricultural loans.

FINANCING AND CREDITING OF AGRICULTURAL HOLDINGS Agricultural sector is food storage for country and it especially remains in the front of developing countries as impetus of development. Because of this reason, in the agricultural sector, agricultural enterprises, solving the problem of financing the development of the enterprises of the sector in terms of growth and employment are significant. Agriculture is economic action thus adequate income generation and agricultural loans are based on ability in order to pay is utilized in line of agricultural policy instruments should be attributed this principle. Agricultural sector, which is main sector to be sought solution for its finance, has an important position in the Turkish and world economy. The producer has not adequate level of income thus he/ she is obliged to meet from sources of loan for working capital and investment requirements. Developing countries such as Turkey usually prefer unorganized sources of loan. These kinds of credits are usually short dated, sub-prime, onerous payment conditions, filling the gap created by organized credit resources. Transmittal of appropriate and necessary areas of the loan on time also appropriate use and being controlled of proper use should be provided.
Keywords: Çiftlik Yönetimi; Ekonomik Yönleri; Tarım; Tarım Kredileri; Tarım ve Devlet; Türkiye