Veriyi anlama: python ile istatistiğe giriş - KIRAN, SELÇUK; EMRE, İLKİM ECEM (Sakarya Üniversitesi Yayınları, 2022)
Bu bölüm kapsamında; yapay zekâ, makine ö ̆grenmesi gibi günümüzün güncel çalı ̧sma alanlarındaönemli bir a ̧sama olan veriyi anlama sürecinden bahsedilecektir. Veriyi anlama birçok farklı alandayapılan veri analizinin temelini oluşturmaktadır. Yazıda, bu analiz sürecinde temel istatistik yöntem-lerinin nasıl kullanılabilece ̆ginden bahsedilip bu işlemlerde kullanılabilecek temel Python kodlarıpayla ̧sılmı ̧s ve açıklanmıştır