Matbaa işletmelerinde ERP (enterprise Resource Planinning) yazılımlarının kullanımı ve işletmeye sağladığı avantajlarının değerlendirilmesi - Kömürcü, Songül (My University, 2009)
MATBAA İŞLETMELERİNDE ERP (ENTERPRISE RESOURCE PLANNING) YAZILIMLARININ KULLANIMI VE İŞLETMEYE SAĞLADIĞI AVANTAJLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Çalışmadaki amaç, günümüzde giderek yaygınlaşmaya başlayan kurumsal kaynak planlamasını tanıtmak ve bu sistemin matbaa sektöründeki yerine ve önemine dikkat çekmektir. Gelişen teknoloji, daha hızlı ve kaliteli üretim yöntemleri ve matbaacılık sektöründeki her geçen gün artan rekabet şartları firmaları daha verimli ve sistematik çalışmaya yöneltmektedir. Esasen bütün sektörlerde yaşanan bu sorunun matbaacılık sektöründe nasıl sonuçlar oluşturacağına dair öngörü ve örneklemeler bu projede bahsedilmiştir. Ayrıca matbaacılık sektöründe fazlaca bilinmeyen ve sadece kurumsallaşmış ve ya kurumsallaşma yolunda ilerleyen birkaç firma tarafından bu uygulamanın kullanılıyor olması bu sektördeki ERP uygulamalarının geri planda kalmışlığınında bir göstergesidir. Bu çalışmada ERP sistemlerinin uygun koşullarda daha yaygın kullanılması gerekliliğinin de nedenleri ve uygulama sonrası sonuçlarına da dikkat çekmek çalışmanın hedeflerinden biridir. Ayrıca ERP sisteminde çalışmaya yeni başlamış Büyük Ölçekli bir Matbaa İşletmesinin, ERP sisteminden önceki dönemi kapsayan imalat verileri ile ERP sistemini kullanmaya başladıktan sonraki iki dönemin imalat verileri de örnek olarak sunulmuştur.

ERP (ENTERPRISE RESOURCE PLANNING) SOFTWARE USAGE IN PRINTING BUSINESSES AND EVALUATION OF THE ADVANTAGES The purpose of this study is to introduce the increasingly used ERP system and point out its place and importance in printing sector. Developing technology, improved and more qualified production methods and the raising competitive conditions in printing sector has been pushing the firms to work more systematicly and more efficiently. It is mentioned in this project in what cases this kind of problem can result in and what are the forecasted examples of the outputs in printing sector. The common use of ERP only in some corporate firms and none use in printing sector indicate the ignored importance and effaced practice of ERP in printing sector. The essential target of this study is to point out the reasons of why to apply ERP in available conditions and the results after use of ERP. Additionally, an example including a comparison of the production data before and after the use of ERP system in a Large-scale printing firm is provided in this study.
Keywords: Matbaa Eğitimi