Teacher Training in The Turkish Education System: Reflections of The Pedagogical Formation Certification Program - (:unkn) unknown (My University, 2018)
The primary aim of this study was to reveal the reasons why teacher candidates who received training within the pedagogical formation certification program chose the teaching profession, and their views on the education they received within the program. The study was conducted in accordance with the qualitative research method, and semi-structured interviews were used as the data-gathering tool. The findings showed that the participants wanted to be teachers instead of pursuing a career in their primary area of study due to the professional advantages that they believed teaching had, and thus, they enrolled in the certification program.

Bu çalışmanın temel amacı, Türk eğitim sistemi içerisinde öğretmen yetiştiren yapılardan biri olan pedagojik formasyon sertifika programında eğitim almakta olan öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğini seçme nedenlerini ve bu çerçevede almış oldukları formasyon eğitimine yönelik görüşlerini ortaya koymaktır. Çalışma, nitel araştırma yöntemine uygun olarak yürütülmüş olup veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış mülakat kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen bulgulardan hareketle, katılımcıların öğretmenliğin sahip olduğuna inandıkları mesleki avantajlarından dolayı kendi bölümlerini bırakarak öğretmen olmak istedikleri ve bu kapsamda da sertifika programına kayıt yaptırdıkları söylenebilir.
Türk Eğitim Sisteminde Öğretmen Yetiştirme: Pedagojik Formasyon Sertifika Programının Yansımaları
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel