Bankacılık Kanunu’na göre zimmet suçu (bankacılık k. m. 160) - Gürses, Davut (My University, 2009)
Bankacılık Kanunu’nun 160. Maddesinde düzenlenmiş bulunan Zimmet Suçu konulu yüksek lisans tezim altı ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, suçun tarihi gelişimi incelenmiş, suç hakkında verilmeye çalışılmıştır. İkinci bölümde suçun faili, suçun mağduru, suçla korunan hukuki değerin ne olduğu ve suçun maddi konusu ayrıntılı olarak incelenmeye çalışılmıştır. Çalışmamın üçüncü bölümünde, suçun unsurları incelenmiş, dördüncü bölümünde suçun özel görünüş şekilleri, suç ve cezaya etki eden nedenler ile yaptırım ve zamanaşımı konuları Bankacılık Zimmeti suçu bakımından değerlendirilmeye çalışılmıştır. Beşinci bölümde, Bankacılık Kanunu’ndaki özel muhakeme kuralları incelenmiştir. Çalışmanın altıncı ve son bölümünde ise bankaların kredi işlemleri zimmet suçu bakımından incelenmiş, bölümün devamında ise bankacılık zimmeti suçu ile benzer suçlar karşılaştırılmıştır. Çalışmanın sonuç bölümünde ise, çalışma sırasında varılan sonuçlar, yapılan tespitler

halinde verilerek çalışma neticelendirilmiştir. ABSTRACT My thesis for “Crime Of Embezzlement that take part in article of 160 in the Banking Code” consists of six parts. In the first part, the historical development of the crime is examined and general information about the crime is explained. In the second part, it is aimed to examine the perpetrator and mistreated of the crime, the legal worth that is being protect by the clause and the subject of the crime. It is aimed to explain the elements of the crime in the third part and the way of special appearance of the crime, the factors on crime and punishment, sanction and prescription in the fourth part. In the fifth part, the special rules of judgement takes part in the Banking Code. In sixth and last part of the study, operations of credit of Banks is examined according to the embezzlement, in the continuance of that part, embezzlement and similar crimes are tried to be compared. Consequently, the results and determinations of this study are given as a summary at the end of this thesis.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık_Hukuk; Kamu Hukuku; Zimmet Suçu