Kurumsal iletişim aracı olarak web bilişim sistemlerinin kullanılabilirliğinde teknoloji kabulü (hastane web sitelerine yönelik bir araştırma) - Mendi, Başak (My University, 2012)
Teknoloji kabulü, internet teknolojileri kabulü, kullanılabilirlik, web kullanılabilirliği, web bilişim sistemleri, kurumsal iletişim, hastane web siteleri

Kurumsal İletişim Aracı Olarak Web Bilişim Sistemlerinin Kullanılabilirliğinde Teknoloji Kabulü (Hastane Web Sitelerine Yönelik Bir Araştırma) Kurumlarda yönetimin bir fonksiyonu olarak görülen kurumsal iletişimde, yeni iletişim teknolojilerinin kullanımı dolayısıyla gelişmeler yaşanmıştır. Kurumsal iletişim amacı ile web tabanlı bilişim sistemlerinden yararlanılmakta, kurumsal web siteleri ise yalnızca tanıtım amaçlı değil, etkileşime olanak veren hizmetler için de kullanılmaktadır. Web tabanlı uygulamalar için kullanılabilirlik kavramı güvenilirlik ve güvenlik gibi en önemli kalite faktörlerinden birisi olarak tanımlanmaktadır. Bilişim sistemlerinin kullanımı son yıllarda bilişim alanında yapılan araştırmalarda ele alınan temel konulardandır. Bu tez çalışmasında, kullanıcıların hastane web sitelerinin kullanılabilirliğini değerlendirmelerinde, internet teknolojilerini kabul ve kullanımlarının etkisini, oluşturulan model kapsamında belirlemek amacı ile bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Technology acceptance, internet technology acceptance, usability, web usability web information systems, corporate communication, hospital web sites ABSTRACT Technology Acceptance in the Usability of Web Information Systems as a Corporate Communication Tool (A Research For Hospital Web Sites) There have been developments in the corporate communication area, which is seen as a function of management, as a result of using new communication technologies. Web based information systems have been used for corporate communication purposes and corporate web sites have been used not only for advertisement but also for services that enables interactivity. Usability of web based information systems is defined as a quality factor which is as important as reliableness and security. Use of information systems is one of the most discussed factors in information technologies research in recent years. In this study, a research have been carried out within the developed model, for determining the effects of users’ acceptance and use of internet technologies on their evaluation about hospital web sites’ usability.
Keywords: Bilişim; İnternet; Kurumsal İletişim; Teknoloji; Web Siteleri