Raphael Georg Kiesewetter’in “Musik der Araber” isimli eseri (metin, inceleme, araştırma) - Çağman, Tahir (My University, 2014)
RAPHAEL GEORG KİESEWETTER’İN “MUSİK DER ARABER” İSİMLİ ESERİ (METİN, İNCELEME, ARAŞTIRMA) Raphael Georg Kiesewetter’in “Musik der Araber” adlı eseri, o zamana kadar yapılmış derli toplu ve ayrıntılı ilk Şark (Arap) müziği araştırması olma özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Bir çok yabancı ve Türk araştırmacı tarafından kaynak olarak kullanılan bu eser, Rauf Yekta Bey gibi bazı müzikolog ve araştırmacılar tarafından içerisinde yer alan bilgiler münasebetiyle eleştirilmiştir. Çalışmamızın amacı, türünün derli toplu ilk örneği olan bu eseri Türkçeye aktarmak ve eseri ilgililerin nazar-ı dikkatlerine sunmaktır. esewetter, Arap müziği, Musik

THE TEXT, ANALYSİS AND RESEARCH OF “MUSİK DER ARABER” BY RAPHAEL GEORG KİESEWETTER Raphael Georg Kiesewetter’s book named “Musik der Araber” was the first detailed oriental (Arab) music research compilation book which was ever published at its time. This book, used by several foreign and Turkish researchers as reference source, was critised by some musicologist and researchers like RAUF Yekta Bey because of its content. The aim of the current study is to transfer compilation book of its of its kind into Turkish and present the book to the people who are interested in. esewetter, Arabic Music, Musik
Keywords: Dini Açıdan; İslam; Müzik; Sanat; Tarih