Adli Muhasebe ve Bağımsız Denetim Sürecine Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
İşletmelerde çeşitli şekillerde yapılan muhasebe hileleri büyük ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Bu kayıpların önlenebilmesi muhasebenin kapsamının genişlemesine neden olmuş ve “adli muhasebe” mesleğinin doğmasına sebebiyet vermiştir. Küreselleşme ile birlikte adli muhasebe uygulamalarına ihtiyaç daha da artmaktadır. Dünyada yaşanan birçok finansal skandallarla birlikte hilelerin önlenmesi ve tespiti artık önemli hale gelmiştir. Yetersiz kalan muhasebe denetimi sonucu adli muhasebe uygulamaları ihtiyaç haline gelmiştir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da uygulanmakta olan adli muhasebe hizmetleri, mali anlaşmazlıklar içeren adli konularda muhasebe, denetim ve analitik incelemelerden yararlanarak mahkemelere ve avukatlara destek sağlamaktadır. Adli Muhasebecilik, gelişmiş ülkelerde yaygın uygulama alanı bulmaktadır. Adli uyuşmazlıklarda, muhasebeden, denetlemeden ve araştırma yeteneklerinden faydalanmayı ifade eder. Adli muhasebe uygulamalarıyla davalara destek verme, işletmelerde hilelerin tespiti ve ortaya çıkarılması, uzman tanıklık hizmetleri verilmektedir. Adli muhasebe uygulamalarında birçok farklı bilim ve disiplinden yararlanılarak mahkemeye intikal etmiş konuların çözümü aranmaktadır. Türkiye’de uygulanmakta olan bilirkişilik sisteminin eksiklikleri ve bu eksikliklerin adli muhasebe hizmetiyle çözümüne değinilmiştir.

Accounting frauds made in various forms in businesses lead to great economic losses. The prevention of these losses has led to the expansion of the scope of accountancy and caused the creation of a “forensic accounting” profession.With globalization, the need for forensic accounting applications is increasing. Along with many financial scandals in the world, the prevention and detection of deceit has become important now. The rest of the accounting audit has become the need for forensic accounting applications. Judicial accounting services, particularly in the United States and Canada, provide court and lawyers with assistance in accounting, auditing and analytical examinations for forensic cases involving financial disputes. Providing counseling support through forensic accounting practices, detection and detection of frauds in businesses, expert witness services.Forensic accounting has found widespread application in developed countries. In judicial disputes, it refers to taking advantage of accounting, auditing and research skills. Forensic accounting applications are being sought through the use of a lot of science to solve the issues that have been brought to court. The deficiencies of the expertise system in Turkey and the solution of these deficiencies by judicial accounting service are mentioned.
Forensic Accounting And Independent Audit Process Effect