XIX. Asırda Mevlevilik ve Mevleviler - Küçük, Sezai (My University, 2000)
'19. ASIRDA MEVLEVİLİK VE MEVLEVİLER' konul sonuctan oluşmaktadır. Giriş bölümünde 19. asra kadar Mevlevilik tarihine bir bakış, asır içinde faal olan Mevlevihaneler ve şeyhlerin hayat hikayelerini içermektedir. İkinci Bölüm; 19. asırda mevleviler ve siaset, Üçüncü bölüm; Mevleviler ve sanat bahislerine ayrılmıştır. Dördüncü Bölüm ise; Mevlevilerin 19. asırda diğer tarikatlerle ilişkilerine yer verilmiştir. Sonuç kısmı da; bütün bu yapılan çalışmaların sonuçlarının değerlendirilmesidir.
Keywords: Din; İslam Dini; Mevlevilik; Tefsir ve tefsir ilmi