Öz yeterlilik, eşitlik duyarlılığı ve çalışma tutumları arasındaki ilişki - Mutlu, Selda (My University, 2003)
yeterlilik, bireyin bir görevi yerine getirmek için kendi yeteneklerine olan inanç olarak tanımlanabilir. Eşitlik Duyarlılığı , az ödüllendirme veya aşırı ödüllendirme durumlarında bireylerin farklılıklarını içerir. Çalişma tutumları başlığı altında bulunan kavramlar iş tatmini, örgütsel bağlılık ve işten ayrılma niyetidir.

yeterlilik, iş tatmini, örgütsel bağlılık ve işten ayrılma niyeti arasında bir ilişkinin olduğunu , ancak eşitlik duyarlılığına göre bu ilişkinin gruplara göre farklılaştığı söylenebilir. Öz-yeterlilik ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişki ise elde edilen sonuçlar doğrultusunda yapılmış olan diğer araştırmalardan faklı şekilde çıkmıştır. Ancak bu alanda yapılmış olan çalışmaların sınırlı olmasından dolayı, daha kesin sonuçlara gidilebilmesi için bu konuyla ilgili araştırmalarında yapılması gerekmektedir. Self effıcacy or task spesific self confidence , is a central component of Albert Bandura`s Social Cognitive Theory. Equity Sensitivity denotes how sensitive people are to overreward and underreward situations . Under workplace attitudes we took job satisfaction, organizational commitment and intention to leave. Research has been done to 115 nurses who works in 18 different services in 4 different state hospitals. 5 scales has been used. Those are : Equity Sensitivity Instrument, Organizational Commitment Scale, Minnesota Job Satisfaction Questionarre, Self-Efficacy Scale and Intent to Leave Scale.
Keywords: Personel Yönetimi