İnternet bankacılığında yatırım ürünlerinin kişisel yatırımları artırmaya etkisi ve Türkiye’de internet bankacılığı üzerine bir inceleme - Günay, Özgür (My University, 2013)
İNTERNET BANKACILIĞINDA YATIRIM ÜRÜNLERİNİN KİŞİSEL YATIRIMLARI ARTIRMAYA ETKİSİ VE TÜRKİYE'DE İNTERNET BANKACILIĞI ÜZERİNE BİR İNCELEME Tez adından da anlaşılacağı üzere bireysel yatırım ürünleri ile internet bankacılığı ilişkisini kurmaya çalışmaktadır. İnternet bankacılığının ne anlama geldiği ve bankacılıktaki yeri anlatılmıştır. Yatırım ürünleri genel tanımları ile özetlenmiştir. Ayrıca internet bankacılığında kullanılan yatırım ürünleri altı bankanın internet şubelerinin sunduğu ürün ve hizmete göre sınıflandırılmaya çalışılmıştır. Bununla beraber teknoloji düzeyinin yatırımlara etkisi incelenmiş, yeni teknolojilere örnek verilmiş, ileri teknoloji ve algoritmalar ile yapılacak işlemlerin bireysel yatırımcı açısından sonuçları araştırılmaya çalışılmıştır. Tüm bu araştırmalarda dünyadaki örneklere değinilmiş Türkiye özelinde elde edilen veriler yorumlanmaya çalışılmıştır. Tezin araştırma bölümünde ise hem gerçek veriler hem de anket yöntemi ile elde edilen veriler harmanlanarak internet bankacılığının gerçekten bireysel yatırımcıya sağladığı faydalar anlamlandırılmaya çalışılmıştır. Yatırım ürünleri için risk grupları oluşturulmuş, internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilen yatırım işlemlerinin getiriye etkisi sorgulanmıştır. Aynı zamanda yatırım işlemleri teknolojisi ile getiri arasında ilişki olup olmadığı araştırılmıştır. Sonuç olarak bireysel yatırımcıların riskli ürünlere yatırım yaptıkça getirilerinin azaldığı kayıpların başladığı sonucuna ulaşılmıştır. İşlem teknolojisi ile getiri arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. nternet Bankacılığı, bireysel yatırım araçları, bankacılık yatırım işlemleri teknolojisi, algoritmik işlemler, kaldıraçlı işlemler, risk ve yatırım ilişkisi

IMPACT OF INTERNET BANKING INVESTMENT PRODUCTS TO BOOST INDIVIDUAL INVESTMENTS AND A STUDY ON INTERNET BANKING IN TURKEY Thesis name suggests, seeks to build the relationship between the individual investment products and internet banking. Internet banking explained partially touched on the site of banking sector. Investment products, general definitions are summarized. In addition, internet branches of six banks used to offer investment products, are classified according to product and service. Therefore investigated the effects of the level of technology on investments, given an example of new tecnologies, advanced technology and algorithms is to determine its implications for the individual investors. In this study, examples mentioned that takes place on over the world and given some comments on Turkish banking sector. Within the resarch section of the thesis the benefits of internet banking for retail investors has been comprised with statistical values and survey results. Risk groups were created for investment products, and the effects of profit/ loss on investment products using internet banking has been examined. Meantime, research are done on if there is any relation between investment product technologies and earnings. As a result while retail investors are investing on risky products their earnings decrease and their loss starts. It is discovered that there is no relation between investment product technology and profit. Internet banking, individual investment products,internet banking technology, algorithmic trading, forex , relation between risk and investment
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; İnternet Bankacılığı; Yatırım Bankacılığı