Türkiye’de misyonerlerin kullandığı araçlar ve içerikleri - Eren, Beytullah (My University, 2005)
TÜRKİYE'DE MİSYONERLERİN KULLANDIKLARI ARAÇLAR VE İÇERİKLERİ Osmanlı devleti'nden günümüze kadar misyonerlik faaliyetleri süre gelmiştir. 1970 yılından itibaren bu faaliyetler daha da hızlanarak devam etmeye başlamıştır. Ve günümüzde en çok tartışılan, gündemi meşgul eden konulardan birsi olmuştur. Bu çalışma ile misyoner örgütlerin faaliyetlerinde kullandıkları araçlar ve içerikleri anlatılmaya çalışılmıştır. Misyonerlerin ellerindeki bütün imkanları kullanarak halkımızın her türlü zaafını istismar ettiği ve herkesime yönelik, çeşitli metotlar uyguladığı görülmüştür. Name and Surname: Beytullah Eren Field: Theology Programme: Religion Sociology Supervisor: Professor Zeki Arslantürk Degree Awarded and Date: Master - July 2005 onary, Tools They Used

THE TOOLS AND THEIR CONTENTS WHICH MISSIONARY ORGANIZATIONS USE IN TURKEY The activities of missionary organizations have continued since the period of Ottoman Empire. After 1970, these activities have accelerated. In the course of time, it becomes the most disputable subject and keeps the minds busy. This project aims to explain the tools and their contents which the missionary organizations use in their activities. It seems that missionary organizations exploit the weaknesses of our people by using all the sources they have and carry out different methods to affect each party.
Keywords: Din; Hristiyanlık; Misyonerlik_Türkiye; Misyonlar